Pečený květák s arašídovou omáčkou

INGREDIENCE

1 květák rozebraný na růžičky

3 větší mrkve

2 lžíce polenty

slunečnicový olej

sůl, pepř

NA PEČENÉ BRAMBORY

brambory nakrájené na větší kostky

1 lžička mleté kurkumy

1 lžička mletého koriandru

sůl

slunečnicový olej

NA ARAŠÍDOVOU OMÁČKU

1 menší stroužek česneku

1 malá chilli paprička

cca 150g arašídového másla

1 konzerva kokosového mléka

sůl

limetka

slunečnicový olej

POSTUP

Brambory očistíme a nakrájíme na větší kostky, smícháme se slunečnicovým olejem, solí, kurkumou a koriandrem. Přendáme do zapékací nádoby a dáme péct do trouby na 180°C doměkka.

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, dáme do zapékací nádoby, přidáme růžičky květáku, osolíme a prosypeme polentou, zlehka pokapeme olejem a dáme péct do trouby k bramborám. Květák s mrkví pečeme přibližně 30 minut.

Na omáčku si v rendlíku rozpálíme lžíci slunečnicového oleje, přidáme nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku, krátce orestujeme. Pak přidáme arašídové máslo a za stálého míchání pomalu zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Pomalu přiléváme asi ½ konzervy kokosového mléka. Omáčku ředíme do vyhovující hustoty. Ochutíme solí a limetkovou šťávou.

Podáváme s pečeným květákem a brambory. 

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!