Jahelník s ostružinovou omáčkou  GF

                                                                                     sladce bezlepkové

INGREDIENCE

cca 400g jahel

50g másla

cukr

mléko dle potřeby

ostružiny nebo jiné ovoce dle chuti



POSTUP

Jáhly spaříme na sítu horkou vodou (jáhly tak ztratí svoji hořkost). Následně jáhly propláchneme ještě studenou vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a pozvolna vaříme. Dle potřeby přidáváme mléko, uvaříme hustší kaši. Kaši osladíme, přidáme 50g másla, promícháme a kaši rozprostřeme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 180°C dozlatova.

 Jahelník podáváme s ostružinovou omáčkou: propláchnuté ostružiny krátce povaříme, osladíme dle chuti. Můžeme vhodit pár čerstvých ostružin.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!