Jahelník s ostružinovou omáčkou GF
sladce bezlepkové
INGREDIENCE
cca 400g jahel
50g másla
cukr
mléko dle potřeby
ostružiny nebo jiné ovoce dle chuti
POSTUP
Jáhly spaříme na sítu horkou vodou (jáhly tak ztratí svoji hořkost). Následně jáhly propláchneme ještě studenou vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a pozvolna vaříme. Dle potřeby přidáváme mléko, uvaříme hustší kaši. Kaši osladíme, přidáme 50g másla, promícháme a kaši rozprostřeme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 180°C dozlatova.
Jahelník podáváme s ostružinovou omáčkou: propláchnuté ostružiny krátce povaříme, osladíme dle chuti. Můžeme vhodit pár čerstvých ostružin.