Bezlepkové cukroví
Linecké kytičky
130g mandlové mouky, 50g pohankové mouky, 10g kukuřičné mouky, 30g ovesné mouky, 75g cukr moučka, 1 žloutek, 120g másla, vanilka, citronová šťáva - zpracujte v hladké těsto, které nechte odležet nejlépe do druhého dne. Poté vyválejte tenký plát, vykrajujte kytičky a pečte při 170°C lehce dorůžova. Vychladlé slepujte meruňkovou marmeládou.
Sněhové oválky s čokoládovým krémem
Ze 4 bílků vyšlehejte tuhý sníh, do kterého zašlehejte ke konci 300g cukru krupice, poté lehce vmíchejte 160g jemně mletých ořechů a 1 lžíci citronové šťávy. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí cukrářského sáčku menší oválky, které sušte v předehřáté troubě při 130°C přibližně 1 hodinu. Upečené poznáte tak, že oválky jdou lehce odtrhnout od papíru. Na krém si v míse lehce prošlehejte 2 celá vejce, 120g cukru krupice. Poté mísu dejte na vodní lázeň a šlehejte do zhoustnutí krému. Nechte vychladnout. Do vychladlého krému zamíchejte 100g rozpuštěné kvalitní čokolády a 250g vyšlehaného másla. Na sněhové oválky nastříkejte krém a odzdobte čokoládovou polevou.
Kokosky
Na kokosky vyšlehejte 4 bílky do tuha. Poté do bílků lehce a krátce zamíchejte 200g cukru krupice. Dejte na vodní lázeň a šlehejte do lehkého zhoustnutí bílkové hmoty. Stáhněte z vodní lázně, přidejte 160g kokosu a 1 lžíci citronové šťávy. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte malé hromádky a sušte při 130°C cca 1 hodinu.
Na piškotové buflery si vyšlehejte sníh ze 3 bílků, 3 žloutky vyšlehejte s 1 lžící vody a 50g cukru krupice. Ke žloutkové směsi přidejte 1 lžíci solamylu a 55g kokosové mouky. Vmíchejte lehce bílkový sníh. Na plech tvořte cukrářským sáčkem piškoty, které upečte při 180°C cca 10 minut dozlatova. Doprostřed každého upečeného piškotu nastříkejte trochu rybízové marmelády, přilepte kokosku, okolo nastříkejte čokoládový krém (viz. recept na sněhové oválky). Spodek piškotu můžete namáčet v čokoládové polevě.