Sorbet ze sektu s pomerančovo-kaštanovou šlehačkou
Na sorbet si ve skleněné nebo porcelánové míse rozšleháme 125g cukru krupice, 3 žloutky a 150ml sektu. Mísu vložíme na vodní lázeň a šleháme do mírného zhoustnutí směsi. Směs odstavíme z vodní lázně, necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme bílky téměř dotuha, ke konci šlehání přidáme k bílkům 50g cukru krupice a došleháme. K vyšlehaným bílkům postupně vmícháme žloutkovou směs. Poté vše přendáme do nádoby a dáme do mrazničky. Během mražení směs několikrát promícháváme.
Sorbet podáváme s vyšlehanou šlehačkou, do které jsme zamíchali 2-3 lžíce pomerančové marmelády (nejlépe s kousky kůry) a cca 2 lžíce nasekaných uvařených nebo pečených jedlých kaštanů.