Králík na hořčici se smetanovým mangoldem GF  

INGREDIENCE

1 králík

3 lžíce dijonské hořčice

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

sůl

SMETANOVÝ MANGOLD

1 celý mangold

1 lučina 100g

1 sladká smetana cca 100 ml

sůl, pepř, muškátový květ

POSTUP

Králíka potřeme ze všech stran hořčicí, osolíme, dáme do zapékací nádoby, přidáme bobkový list a nové koření a pozvolna upečeme.

Mangold očistíme, nakrájíme na proužky.

Nakrájený mangold přendáme na pařák a velmi krátce necháme spařit. Na pánvi rozpustíme lučinu, zalijeme smetanou, zahřejeme. Za stálého míchání vytvoříme hladkou směs do které přidáme spařený mangold. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

Upečeného králíka rozporcujeme, podáváme s bramborovou kaší a smetanovým mangoldem.



© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!