Králík na hořčici se smetanovým mangoldem GF
INGREDIENCE
1 králík
3 lžíce dijonské hořčice
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
SMETANOVÝ MANGOLD
1 celý mangold
1 lučina 100g
1 sladká smetana cca 100 ml
sůl, pepř, muškátový květ
POSTUP
Králíka potřeme ze všech stran hořčicí, osolíme, dáme do zapékací nádoby, přidáme bobkový list a nové koření a pozvolna upečeme.
Mangold očistíme, nakrájíme na proužky.
Nakrájený mangold přendáme na pařák a velmi krátce necháme spařit. Na pánvi rozpustíme lučinu, zalijeme smetanou, zahřejeme. Za stálého míchání vytvoříme hladkou směs do které přidáme spařený mangold. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Upečeného králíka rozporcujeme, podáváme s bramborovou kaší a smetanovým mangoldem.