Rizoto s bílým chřestem   

INGREDIENCE

230 g rýže arborio 

1 šalotka

500g bílého chřestu

100 ml bílého vína

800-1000 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)

50 g másla

20g sýr parmazánového typu

sůl, pepř

olivový olej


POSTUP

Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme přidali sůl, špetku cukru, citronovou šťávu a lžíci másla. Uvařený chřest vyjmeme, rozkrájíme na menší kousky,  vývar zachováme - použijeme ho při přípravě rizota.

Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme jemně nakrájenou šalotku, přidáme nepropláchnutou rýži, ještě krátce restujeme, podlijeme vínem a necháme víno vyvařit, mírně osolíme.  Poté přiléváme postupně po částech vývar a za stálého míchání uvaříme rýži. Rizoto by mělo být uvařeno " na skus". 

Do hotového rizota vmícháme máslo a sýr. Dochutíme případně solí a pepřem a lehce vmícháme chřest.

Podáváme se salátem.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!