Krůtí plátky na grilu s fazolkami a quinoou      

INGREDIENCE

600-700g krůtích prsou

200g quinoi

600g čerstvých nebo mražených fazolových lusků

2 větší mrkve

2 stroužky česneku

sůl, pepř

olivový olej

NA MARINÁDU

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce hořčice v prášku

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce tymiánu

5 lžic slunečnicového oleje

pepř


POSTUP

Nejprve připravíme marinádu, do které vložíme plátky masa. Maso necháme marinovat přibližně 1 hodinu.

Fazolky blanšírujeme v horké vodě cca 3 minuty, ihned zchladíme, scedíme a necháme stranou.

Guinou propláchneme teplou vodou, zalijeme 400 ml vody, osolíme a vaříme přibližně 15 minut.

Rozpálíme gril, maso vyjmeme z marinády, osolíme a  grilujeme zhruba 5 minut z každé strany.

Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme mrkev nakrájenou na tenké proužky. Krátce orestujeme. Přidáme česnek a fazolky a restujeme ještě zhruba 4 minuty, Osolíme, opepříme. Přidáme uvařenou quinoou a vše lehce promícháme.

Podáváme s grilovaným masem. 


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!