Krůtí plátky na grilu s fazolkami a quinoou
INGREDIENCE
600-700g krůtích prsou
200g quinoi
600g čerstvých nebo mražených fazolových lusků
2 větší mrkve
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
NA MARINÁDU
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčice v prášku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce tymiánu
5 lžic slunečnicového oleje
pepř
POSTUP
Nejprve připravíme marinádu, do které vložíme plátky masa. Maso necháme marinovat přibližně 1 hodinu.
Fazolky blanšírujeme v horké vodě cca 3 minuty, ihned zchladíme, scedíme a necháme stranou.
Guinou propláchneme teplou vodou, zalijeme 400 ml vody, osolíme a vaříme přibližně 15 minut.
Rozpálíme gril, maso vyjmeme z marinády, osolíme a grilujeme zhruba 5 minut z každé strany.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme mrkev nakrájenou na tenké proužky. Krátce orestujeme. Přidáme česnek a fazolky a restujeme ještě zhruba 4 minuty, Osolíme, opepříme. Přidáme uvařenou quinoou a vše lehce promícháme.
Podáváme s grilovaným masem.