Smažená treska Skrei s pórkovým dresinkem      

INGREDIENCE

800 g filetu z tresky Skrei

2-3 vejce

kukuřičná mouka a kukuřičná strouhanka na obalení

sůl, pepř

NA DRESINK

1 kelímek smetanového jogurtu

1/2 jemně nakrájeného pórku

sůl, pepř

citronová šťáva



POSTUP

Sezóna tresky Skrei je většinou od února do počátku dubna. Mám ji velice ráda pro jemné bílé maso, které se po usmažení nebo upečení krásně "odlupuje".

 Filet nakrájím na jednotlivé porce, osolím, opepřím a obalím v klasickém trojobalu. V receptu je uvedena kukuřičná strouhanka, ale kdo nemusí dodržovat bezlepkovou dietu, nahradí ji klasickou strouhankou.

 Porce ryby smažím ve vyšší vrstvě řepkového nebo slunečnicového oleje pár minut z každé strany. Záleží na tloušťce masa.

 Na dresink smíchám jogurt, pórek, sůl, pepř. Kdo chce, může přidat i další bylinky nebo třeba česnek.

Mám nejraději s bílým chlebem.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!