Smažená treska Skrei s pórkovým dresinkem
INGREDIENCE
800 g filetu z tresky Skrei
2-3 vejce
kukuřičná mouka a kukuřičná strouhanka na obalení
sůl, pepř
NA DRESINK
1 kelímek smetanového jogurtu
1/2 jemně nakrájeného pórku
sůl, pepř
citronová šťáva
POSTUP
Sezóna tresky Skrei je většinou od února do počátku dubna. Mám ji velice ráda pro jemné bílé maso, které se po usmažení nebo upečení krásně "odlupuje".
Filet nakrájím na jednotlivé porce, osolím, opepřím a obalím v klasickém trojobalu. V receptu je uvedena kukuřičná strouhanka, ale kdo nemusí dodržovat bezlepkovou dietu, nahradí ji klasickou strouhankou.
Porce ryby smažím ve vyšší vrstvě řepkového nebo slunečnicového oleje pár minut z každé strany. Záleží na tloušťce masa.
Na dresink smíchám jogurt, pórek, sůl, pepř. Kdo chce, může přidat i další bylinky nebo třeba česnek.
Mám nejraději s bílým chlebem.