Pohankové palačinky se špenátem   GF      

INGREDIENCE

PALAČINKY

250 g pohankové mouky

500 ml mléka

1 vejce

2 lžíce slunečnicového oleje

špetka soli, špetka cukru

NÁPLŇ

1 ricotta 200 g

1 lučina 200 g

mladý listový špenát čerstvý 125 g

sůl, pepř

BEŠAMEL

40 g kukuřičné mouky

30 g másla

700 ml mléka

sůl, pepř, muškátový oříšek


POSTUP

Nejprve připravíme palačinky. Do mísy nalijeme mléko, rozmícháme vejce, přidáme olej, sůl, cukr. Poté za stálého míchání přidáváme postupně mouku až vytvoříme hladké těsto. Těsto na palačinky necháme alespoň 30 minut odpočinout. Poté na pánvi se silnějším dnem usmažíme palačinky. Předehřejeme troubu na 180 °C .

Palačinky naplníme špenátovou náplní. Na náplň v míse smícháme ricottu, lučinu, opraný a nakrájený listový špenát. Dle chuti osolíme a opepříme. Na každou palačinku dáme 1 až 2 lžíce náplně, mírně rozetřeme a palačinku složíme. Takto naplněné palačinky skládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Připravíme si bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. K jíšce postupně přiléváme mléko, vždy důkladně rozmícháme, aby vznikla hladká směs. Bešamel osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a asi 7 minut provaříme. Poté bešamel nalijeme na naplněné palačinky (můžeme posypat parmezánem) a dáme zapéct do předehřáté trouby při 180 °C po dobu 30 minut.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!