Krůtí řízek s lehkým bramborovým salátem  GF    

INGREDIENCE

700 g krůtích prsou

2 vejce

kukuřičná mouka

kukuřičná strouhanka


NA SALÁT

1 kg salátových brambor

1 svazek rukoly

2 - 3 šalotky

1 vanička salátu polníček (cca 125g)


NA ROZVAR

50 ml vody

1 lžíce cukru krupice

1 lžíce jablečného octa

sůl, mletý pepř

NA ZÁLIVKU

1 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce jablečného octa

cca 100 ml slunečnicového oleje

sůl, pepř



POSTUP

Nejprve si připravíme bramborový salát.

Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě.  Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na plátky a přendáme do mísy. V kastrolku svaříme 50 ml vody, 1 lžíci cukru, 1 lžíci jablečného octa, sůl, mletý pepř - vše necháme povařit přibližně 2 minuty.

Plátky brambor  zalijeme rozvarem, přikryjeme pokličkou a necháme při pokojové teplotě nasáknout  30 minut.

Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme dijonskou hořčici, 2 lžíce jablečného octa, následně přiléváme postupně slunečnicový olej až vznikne řidší zálivka.

Zálivku promícháme do brambor, přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, oba saláty, vše dobře promícháme, příp. dochutíme solí a pepřem. Listové saláty přimícháme k bramborovému salátu těsně před podáváním.

Podáváme se smaženými krůtími řízky.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!