Krůtí řízek s lehkým bramborovým salátem GF
INGREDIENCE
700 g krůtích prsou
2 vejce
kukuřičná mouka
kukuřičná strouhanka
NA SALÁT
1 kg salátových brambor
1 svazek rukoly
2 - 3 šalotky
1 vanička salátu polníček (cca 125g)
NA ROZVAR
50 ml vody
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce jablečného octa
sůl, mletý pepř
NA ZÁLIVKU
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce jablečného octa
cca 100 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř
POSTUP
Nejprve si připravíme bramborový salát.
Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na plátky a přendáme do mísy. V kastrolku svaříme 50 ml vody, 1 lžíci cukru, 1 lžíci jablečného octa, sůl, mletý pepř - vše necháme povařit přibližně 2 minuty.
Plátky brambor zalijeme rozvarem, přikryjeme pokličkou a necháme při pokojové teplotě nasáknout 30 minut.
Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme dijonskou hořčici, 2 lžíce jablečného octa, následně přiléváme postupně slunečnicový olej až vznikne řidší zálivka.
Zálivku promícháme do brambor, přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, oba saláty, vše dobře promícháme, příp. dochutíme solí a pepřem. Listové saláty přimícháme k bramborovému salátu těsně před podáváním.
Podáváme se smaženými krůtími řízky.