Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem 

INGREDIENCE


NA BUCHTIČKY

400 g polohrubé mouky

100 g jemné celozrnné špaldové mouky

100 g cukru krupice

12 g čerstvého droždí

250 ml mléka

100g rozpuštěného másla

1 žloutek

sůl

+ máslo na potření buchtiček

NA ŠODÓ

100 ml smetany

400 ml mléka

90 g cukru krupice

½ lžičky vanilkové pasty nebo vanilka z ½ van. lusku

2 žloutky

2 lžíce vanilkového pudingu 


POSTUP

Ze 2 lžic mouky, 1 lžíce cukru, droždí a trochy teplého mléka si připravíme kvásek, který necháme vykynout.

 Do robotu dáme zbytek mouky, cukr, špetku soli, přidáme vykynutý kvásek, krátce zamícháme, následně přidáme rozpuštěné máslo, teplé mléko, žloutek a vyhněteme hladké těsto, které necháme dobře vykynout.

 Formu, ve které budeme buchtičky péct vymažeme máslem. Z těsta tvoříme menší kuličky, které vkládáme do pečicí formy. Buchtičky vždy mezi sebou potřeme máslem. Buchtičky necháme ještě ve formě chvíli kynout. Pak potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.

 Na šodó si do kastrolku dáme mléko, smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky a vanilku. Pomalu a za stálého míchání zahříváme. V momentě, kdy se směs začíná vařit, přidáme vanilkový puding rozmíchaný v troše mléka a ještě zahřejeme. Směs nám mírně zhoustne.

Upečené buchtičky podáváme polité vanilkovým krémem a s kapkou rumu...

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!