Losos s krémovou čočkou beluga  GF

INGREDIENCE

200g - 250g čočka beluga

4 porce lososa, cca 600g

1 střední cuketa

smetana na vaření 50 ml

lžička nasekaného rozmarýnu, tymiánu nebo oregana

1 stroužek česneku

olivový olej

1 lžíce medu

sůl, pepř


POSTUP

Porce lososa osolíme, dáme do zapékací nádoby a pečeme při 190°C zhruba 30 minut. Ke konci pečení porce ryby potřeme lžící medu a necháme ještě chvíli dopéct, aby se na povrchu vytvořila medová krusta.

 Čočku uvaříme dle návodu. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme cuketu nakrájenou na tenká kolečka, lehce osolíme a orestujeme. Cuketu přendáme na talíř. Česnek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do pánve a krátce orestujeme. Přidáme uvařenou čočku, osolíme, přilijeme smetanu (čočka by neměla ve smetaně "plavat"), nadrobno nasekané byliny, promícháme. Čočku podáváme s porcemi lososa a restovanou cuketou.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!