Losos s krémovou čočkou beluga GF
INGREDIENCE
200g - 250g čočka beluga
4 porce lososa, cca 600g
1 střední cuketa
smetana na vaření 50 ml
lžička nasekaného rozmarýnu, tymiánu nebo oregana
1 stroužek česneku
olivový olej
1 lžíce medu
sůl, pepř
POSTUP
Porce lososa osolíme, dáme do zapékací nádoby a pečeme při 190°C zhruba 30 minut. Ke konci pečení porce ryby potřeme lžící medu a necháme ještě chvíli dopéct, aby se na povrchu vytvořila medová krusta.
Čočku uvaříme dle návodu. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme cuketu nakrájenou na tenká kolečka, lehce osolíme a orestujeme. Cuketu přendáme na talíř. Česnek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do pánve a krátce orestujeme. Přidáme uvařenou čočku, osolíme, přilijeme smetanu (čočka by neměla ve smetaně "plavat"), nadrobno nasekané byliny, promícháme. Čočku podáváme s porcemi lososa a restovanou cuketou.