Salát z pečené řepy a paprik s fetou  GF

INGREDIENCE

červená řepa 4-5 ks (menší bulvy)

2 ks červené papriky

cherry rajčata

černé olivy

sýr feta

olivový olej

lžička cukru

sůl, anýz

balzamikový ocet

NA DRESINK

1 lžíce medu

1/2 lžíce citronové šťávy

1/2 lžíce jablečného octa

lžička balzamikového octa

lžička dijonské hořčice

lžička hrubozrnné hořčice

olivový olej

sůl, pepř

K PODÁVÁNÍ

vejce nahniličko


POSTUP

Pečenou řepu a papriky si připravíme dopředu.

 Omytou řepu dáme do zapékací nádoby vyložené pečicím papírem, lehce pokapeme olivovým olejem, posolíme, přidáme lžičku cukru a 1/4 lžičky anýzu, zakápneme balzamikovým octem. Řepu dobře zabalíme do papíru a dáme péct do trouby na 190 °C po dobu zhruba 1 a 1/2 hodiny (záleží na velikosti bulv). Pečení kontrolujeme vidličkou. Papriky omyjeme a dáme je vcelku péct  rovněž do trouby, ale pouze do doby než slupka začne černat.

 Po upečení papriky necháme lehce vychladnout a slupku sloupneme. Papriky nakrájíme na proužky. Upečenou řepu rovněž oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Řepu i papriky necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny.

 V míse ze všech surovin připravíme dresink, přidáme nakrájenou červenou řepu, papriky, cherry rajčátka, olivy. Důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem, navrch rozdrobíme sýr feta. Podáváme s vejci nebo např. s grilovaným masem.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!