Zelňačka

                                                   této polévce prospěje odležení, druhý den chutná ještě lépe

INGREDIENCE

500g kyselého zelí

1 lžička kmínu

200ml sladké smetany

3 větší brambory

sůl

cca 10g másla

2-3 lžíce hladké mouky





POSTUP

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme hladkou jíšku. Zelí překrájíme na menší kousky a i s trochou šťávy přidáme do hrnce k jíšce. Zalijeme vodou tak, aby bylo zelí zcela ponořené. Přidáme kmín. Vaříme zhruba 20 minut.  Vypneme var a do polévky přilijeme sladkou smetanu. Osolíme dle chuti, můžeme přidat 1-2 lžíce cukru krupice.

 Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory scedíme a vložíme do polévky.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!