Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem  GF

                                                                    brambory na loupačku trochu jinak

INGREDIENCE

cca 700g brambor

1 větší nebo 2 menší červené řepy

½ středně velké dýně hokaido

3 větší mrkve

hrubozrnná sůl

olivový olej, 1/2 lžičky tymiánu

BYLINKOVÝ TVAROH

1 tučný tvaroh

½ kelímku zakysané smetany

sůl, pepř

nasekané byliny dle chuti (pažitka, petrželka, oregano...)



POSTUP

Brambory oloupejte a nakrájejte na osminky. Očištěnou mrkev nakrájejte na šikmé plátky, řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na menší osminky. Dýni nakrájejte na plátky.

 Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozložte veškerou zeleninu kromě dýně.

  Osolte, zakápněte olivovým olejem.

 Dejte péct do trouby na 190°C. Když je zelenina téměř upečená, přidejte dýni, kterou lehce posypte tymiánem a vše dopečte doměkka.

 V misce smíchejte všechny suroviny na bylinkový tvaroh. Podávejte společně s upečenou zeleninou.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!