Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem GF
brambory na loupačku trochu jinak
INGREDIENCE
cca 700g brambor
1 větší nebo 2 menší červené řepy
½ středně velké dýně hokaido
3 větší mrkve
hrubozrnná sůl
olivový olej, 1/2 lžičky tymiánu
BYLINKOVÝ TVAROH
1 tučný tvaroh
½ kelímku zakysané smetany
sůl, pepř
nasekané byliny dle chuti (pažitka, petrželka, oregano...)
POSTUP
Brambory oloupejte a nakrájejte na osminky. Očištěnou mrkev nakrájejte na šikmé plátky, řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na menší osminky. Dýni nakrájejte na plátky.
Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozložte veškerou zeleninu kromě dýně.
Osolte, zakápněte olivovým olejem.
Dejte péct do trouby na 190°C. Když je zelenina téměř upečená, přidejte dýni, kterou lehce posypte tymiánem a vše dopečte doměkka.
V misce smíchejte všechny suroviny na bylinkový tvaroh. Podávejte společně s upečenou zeleninou.