Slepičí polévka     

INGREDIENCE

1 menší nebo 1/2 větší chlazené slepice (1,3 -1,5 kg)

2 cibule

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

5 kuliček pepře

sůl, špetka šafránu

4 mrkve

3 petržele

1/2 celeru

čerstvé byliny (pažitka, petrželka)

2 stroužky česneku


DOMÁCÍ NUDLE

100 g hrubé mouky

1 vejce



POSTUP

Do hrnce dejte rozpůlenou slepici,  přidejte 1 oloupanou cibuli, 1 neoloupanou a omytou cibuli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře, sůl. Zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Vařte na mírném ohni. Přibližně 30 minut od doby varu přidejte do hrnce 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru (vše nakrájené na větší kusy), zelenou nať (petržel, celer...), špetku šafránu a vařte opravdu mírně ještě zhruba 40-60 minut dokud maso nebude měkké, tady opravdu velmi záleží na tom, jak dobrou slepici se vám podaří koupit.
 Mezitím si v jiném hrnci na troše olivového oleje krátce orestujte 2 mrkve, 2 petržele, kousek celeru (vše nakrájené na kostičky), můžete přidat i kousky řapíkatého celeru, hrášek, kousek brokolice nebo květáku. Zalijte trochou vody, pouze tak, aby zelenina byla ponořená a nechte chvíli povařit. Polévku vypněte a sceďte do ní přes síto vývar ze slepice. Pokud si budete chtít udělat omáčku (slepici na paprice), nechte si část vývaru stranou (popř. zamrazte na příště).   Polévku dochuťte čerstvými nebo sušenými bylinkami a přidejte 2 stroužky utřeného česneku.


Na domácí nudle smíchejte 100g hrubé mouky a 1 vejce. Vytvořte tužší těsto, které vyválejte na tenký plát. Chvíli nechte na utěrce zaschnout, potom plát nakrájejte na tenké nudle a dejte vařit do vroucí vody do změknutí.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!