Caesar salát s domácí majonézou

INGREDIENCE

2 římské saláty

600 g krůtích prsou

1 bageta

olivový olej

50g parmezánu

NA MAJONÉZU

2 žloutky

150ml slunečnicového oleje

½ lžíce dijonské hořčice

1 lžíce citronové šťávy

sůl, pepř

1 ančovička

2 stroužky česneku


POSTUP

Salát omyjeme a natrháme na větší kusy. Bagetu nakrájíme na kolečka, dáme na plech vyložený pečicím papírem, kolečka bagety lehce pokapeme olivovým olejem a dáme krátce péct do trouby dokřupava.

 Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do trouby pod gril.

 Na domácí majonézu si dáme do mísy 2 žloutky, lžíci citronové šťávy. Za stálého šlehání postupně přiléváme slunečnicový olej. Majonézu můžeme také rychle připravit za pomoci mixéru. Hotovou majonézu ochutíme solí, pepřem, hořčicí, přidáme nasekanou ančovičku a utřený česnek.

 Salát promícháme s majonézou, poklademe krutony a krůtím masem. Posypeme nastrouhaným parmezánem.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!