Caesar salát s domácí majonézou
INGREDIENCE
2 římské saláty
600 g krůtích prsou
1 bageta
olivový olej
50g parmezánu
NA MAJONÉZU
2 žloutky
150ml slunečnicového oleje
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
1 ančovička
2 stroužky česneku
POSTUP
Salát omyjeme a natrháme na větší kusy. Bagetu nakrájíme na kolečka, dáme na plech vyložený pečicím papírem, kolečka bagety lehce pokapeme olivovým olejem a dáme krátce péct do trouby dokřupava.
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do trouby pod gril.
Na domácí majonézu si dáme do mísy 2 žloutky, lžíci citronové šťávy. Za stálého šlehání postupně přiléváme slunečnicový olej. Majonézu můžeme také rychle připravit za pomoci mixéru. Hotovou majonézu ochutíme solí, pepřem, hořčicí, přidáme nasekanou ančovičku a utřený česnek.
Salát promícháme s majonézou, poklademe krutony a krůtím masem. Posypeme nastrouhaným parmezánem.