Pečená zelenina s hrachem a pohankou


INGREDIENCE

250g předvařený hrách žlutý

150g pohanka loupaná

3 mrkve

1 máslová dýně

1 menší pórek

2 stroužky drceného česneku

sůl, pepř

1 kávová lžička tymiánu

1 kávová lžička nasekaného rozmarýnu

1/2 lžičky mletého koriandru

olivový olej



SALÁT COLESLAW

1 menší hlávkové červené zelí

2 mrkve 

majolka, zakysaná smetana

sůl, mletý bílý pepř

cukr krupice, jablečný ocet



POSTUP

 Dýni a mrkev oloupeme a nakrájíme na slabší plátky. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí, přidáme tymián, rozmarýn, koriandr a pečeme při 180 °C. Pórek nakrájíme na kolečka a společně s česnekem velmi krátce osmažíme na pánvi na olivovém oleji.

 Pohanku a hrách uvaříme dle návodu. Smícháme s pečenou zeleninou a pórkem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme dle chuti, zakápneme pár kapkami citronové šťávy. Podáváme se salátem coleslaw.

Salát coleslaw

 Zelí nakrouháme na slabé plátky, mrkev nastrouháme, dáme do mísy. Osolíme, přidáme cca 3 lžíce cukru krupice a 5 lžic jablečného octa, vše dobře promícháme. Necháme chvíli odležet, následně promícháme s majolkou a zakysanou smetanou v poměru 2:1, dochutíme bílým pepřem.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!