Pečená zelenina s hrachem a pohankou
INGREDIENCE
250g předvařený hrách žlutý
150g pohanka loupaná
3 mrkve
1 máslová dýně
1 menší pórek
2 stroužky drceného česneku
sůl, pepř
1 kávová lžička tymiánu
1 kávová lžička nasekaného rozmarýnu
1/2 lžičky mletého koriandru
olivový olej
SALÁT COLESLAW
1 menší hlávkové červené zelí
2 mrkve
majolka, zakysaná smetana
sůl, mletý bílý pepř
cukr krupice, jablečný ocet
POSTUP
Dýni a mrkev oloupeme a nakrájíme na slabší plátky. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí, přidáme tymián, rozmarýn, koriandr a pečeme při 180 °C. Pórek nakrájíme na kolečka a společně s česnekem velmi krátce osmažíme na pánvi na olivovém oleji.
Pohanku a hrách uvaříme dle návodu. Smícháme s pečenou zeleninou a pórkem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme dle chuti, zakápneme pár kapkami citronové šťávy. Podáváme se salátem coleslaw.
Salát coleslaw
Zelí nakrouháme na slabé plátky, mrkev nastrouháme, dáme do mísy. Osolíme, přidáme cca 3 lžíce cukru krupice a 5 lžic jablečného octa, vše dobře promícháme. Necháme chvíli odležet, následně promícháme s majolkou a zakysanou smetanou v poměru 2:1, dochutíme bílým pepřem.
