Meringues s citronovým krémem


INGREDIENCE

3 bílky

140 g krupicového cukru

50 g moučkového cukru

½ lžíce citronové šťávy


NA CITRONOVÝ KRÉM

2 bio pomeranče

2 vejce

100 g cukru krupice

60 g másla


K DOKONČENÍ

smetana ke šlehání 250 ml


POSTUP

Nejprve si připravíme merinques. Troubu předehřejeme na 120°C. Bílky vyšleháme ve šlehači se špetkou soli do tuha. Postupně za stálého šlehání přidáváme krupicový cukr. Šleháme tak dlouho, až se cukr ve sněhové hmotě rozpustí. Do tuhého sněhu vmícháme ½ lžíce citronové šťávy a vsypeme moučkový cukr. Zlehka ještě krátce prošleháme.

 Plech vyložíme pečicím papírem. Z bílkové hmoty tvoříme hromádky v průměru cca 9-10 cm.

 Pozvolna sušíme v předehřáté troubě na 120°C zhruba 1 až 1 ½ hodiny. Meringues by měly zůstat na povrchu bílé a uvnitř měkké.

 Po upečení necháme v troubě vychladnout.

 Na pomerančový krém smícháme v míse vhodné do vodní lázně šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů. Přidáme cukr a máslo. Mísu položíme do vodní lázně, za stálého míchání pomalu zahříváme dokud se cukr a máslo nerozpustí. Do směsi přidáme prošlehaná vejce (směs nesmí být horká, aby se vejce nesrazila) a šleháme za stálého zahřívání ve vodní lázni do zhoustnutí, přibližně 13 - 15 minut.

 Krém dáme vychladnout.

 Meringues podáváme polité pomerančovým krémem, se šlehačkou.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!