Krém karamel GF

V míse rozšlehejte 6 vajec s 6 lžícemi cukru krupice, přidejte 1 vanilkový cukr, můžete přidat 1 kávovou lžičku vanilkového extraktu, přilijte 380 ml plnotučného mléka (můžete dát 1/2 mléka a 1/2 sladké smetany). Dobře promíchejte.

Na karamel dejte do pánve 150 g cukru krupice, nechte pomalu zahřívat. Nemíchejte do doby než se začne cukr pomalu rozpouštět. Jakmile začne cukr hnědnout, pomalu míchejte až se cukr zcela rozpustí. Hotový karamel vlijte do zapékací nádoby (např. forma na biskupský chlebíček), vylijte karamelem nádobu po všech stranách. Poté přendejte do nádoby vaječnou směs. Zapékací formu dejte do vodní lázně a celé vložte do trouby. Pečte při 190 °C cca 45 -60 minut. Po upečení nechte vychladnout. Následně překlopte na talíř. Karamel se pěkně rozlije kolem celého dezertu.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!