Švestkový crumble s anglickým žloutkovým krémem

                                                   žloutkový krém povznese crumble ještě o stupeň výš

INGREDIENCE

1 kg ovoce

cca 100g cukru krupice

šťáva a kůra z 1/2 bio citronu

NA DROBENKU

70g másla

130g cukru krupice

130g hrubé mouky


NA ANGLICKÝ ŽLOUTKOVÝ KRÉM

250 ml smetany na vaření nebo plnotučného mléka

80g cukru krupice

3 žloutky

2g maizeny

1 vanilkový lusk


POSTUP

Ovoce pokrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme ovoce, cukr, chvíli podusíme až ovoce pustí šťávu. Přendáme do zapékací nádoby, posypeme drobenkou a zapečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.

 Na anglický žloutkový krém utřeme do pěny v misce vhodné do vodní lázně žloutky s cukrem. V rendlíku slabě ohřejeme smetanu nebo mléko, do kterého jsme vyškrabali vanilku z lusku. Mléko nesmí být horké. Ohřáté mléko  pomalu přiléváme k vaječné směsi, vše vrátíme zpět na vodní lázeň a za stálého míchání necháme povařit dokud krém nezačne houstnout. Trvá to přibližně 15 minut. Hotový krém dáme vychladit do lednice.

TIP: vyzkoušejte i jablečný, švestkovo-ostružinový, hruškový crumble. Do drobenky můžete dle chuti přidat nasekané ořechy, vločky ...

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!