Dýňové rizoto  GF

INGREDIENCE

230g rýže carnaroli 

1/2 menší dýně hokaido

1 lžička sušeného tymiánu

olivový olej

100 ml bílého vína

cca 800-1000ml vývaru

1 šalotka

sůl, pepř

cca 20g strouhaného parmazánu nebo grana padano, gran moravia

50g másla

čerstvé bylinky 


K PODÁVÁNÍ

listový salát 


POSTUP

Nejprve si připravíme dýňové pyré. Očištěnou dýni nakrájíme na plátky, dáme na plech vyložený pečicím papírem, zakapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Upečeme v troubě doměkka. Upečenou dýni rozmixujeme na hladké pyré a necháme stranou.

 Na rizoto si na pánvi orestujeme na olivovém oleji najemno nakrájenou šalotku, přidáme neopranou rýži a chvíli restujeme. Poté zalijeme bílým vínem. Víno necháme vyvařit. Rýži postupně podléváme teplým vývarem, za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Rýže by neměla být rozvařená, měla by zůstat "na skus". Poté přidáme do pánve dýňové pyré, máslo a sýr. Vše dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, dýňovým olejem a bylinkami.

 Rizoto můžeme podávat s listovým salátem.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!