Pečené krůtí maso s fazolkami a medovou mrkví GF   

INGREDIENCE

800 g krůtí vykostěná stehna nebo prsa

2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření

1 cibule


400g očistěných fazolek

2 stroužky česneku

olivový olej

sůl, pepř


400 g mrkve

1 lžíce medu

olivový olej

citronová šťáva

sůl, pepř



POSTUP

Maso dáme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření, cibuli a dáme péct do trouby doměkka.

 Do většího hrnce si dáme vařit vodu, vhodíme fazolky, krátce necháme přejít varem (cca 3 minuty), scedíme a fazolky rychle ochladíme pod studenou vodou.

 Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, vhodíme předvařené fazolky, restujeme. Až budou fazolky na skus měkké, přidáme do pánve podrcený česnek, sůl, ještě trochu olivového oleje a krátce orestujeme.

 Mrkev očistíme, nakrájíme na plátky. Dáme do hrnce, ve kterém jsme si rozpálili olivový olej, chvíli mrkev pod pokličkou podusíme. Potom osolíme, opepříme, přidáme med, krátce promícháme, zakápneme citronovou šťávou.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!