Pečené krůtí maso s fazolkami a medovou mrkví GF
INGREDIENCE
800 g krůtí vykostěná stehna nebo prsa
2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření
1 cibule
400g očistěných fazolek
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
400 g mrkve
1 lžíce medu
olivový olej
citronová šťáva
sůl, pepř
POSTUP
Maso dáme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření, cibuli a dáme péct do trouby doměkka.
Do většího hrnce si dáme vařit vodu, vhodíme fazolky, krátce necháme přejít varem (cca 3 minuty), scedíme a fazolky rychle ochladíme pod studenou vodou.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, vhodíme předvařené fazolky, restujeme. Až budou fazolky na skus měkké, přidáme do pánve podrcený česnek, sůl, ještě trochu olivového oleje a krátce orestujeme.
Mrkev očistíme, nakrájíme na plátky. Dáme do hrnce, ve kterém jsme si rozpálili olivový olej, chvíli mrkev pod pokličkou podusíme. Potom osolíme, opepříme, přidáme med, krátce promícháme, zakápneme citronovou šťávou.