Kachní prsa s římským salátem a bezovým      přelivem GF

INGREDIENCE                   

4 kachní prsa bez kosti

1 lžice dijonské hořčice

2 lžice bezového sirupu nebo 1 lžíce medu
šťáva z 1 citronu
5 lžic slunečnicového oleje


NA SALÁT

1 větší římský salát

1/2 lžíce dijonské hořčice

1/2 lžíce hrubozrnné hořčice

1/2 lžíce jahodové nebo rybízové marmelády

1 lžíce bezového sirupu (můžeme vynechat)

šťáva z 1/2 citronu

1 lžička jablečného octa

slunečnicový olej

pepř


POSTUP

Nejprve si připravíme kachní prsa. Do misky dáme 1 lžíci dijonské hořčice, šťávu z citronu, 2 lžíce bezového sirupu nebo 1 lžíci medu, slunečnicový olej. Promícháme a vložíme kachní prsa. Kachní prsa důkladně obalíme v marinádě a necháme v lednici odležet přibližně 20 minut - 1 hodinu.

Připravíme si salát. Římský salát omyjeme a osušíme. Na dresink v míse smícháme ½ lžíce dijonské hořčice, ½ lžíce hrubozrnné hořčice, lžičku jablečného octa, šťávu z 1/2 citronu, 1 lžíci bezového sirupu (můžeme vynechat) a 1/2 lžíce marmelády. Postupně přiléváme slunečnicový olej tak, aby vznikla kompaktní zálivka. Lehce opepříme. Do mísy natrháme listy salátu.

Předehřejeme troubu na 190 °C. Mírně rozpálíme pánev se silnějším dnem. Kůži na kachních prsou lehce nařízneme do mřížky tak, abychom neprokrojili maso. Kachní prsa vložíme do pánve kůží dolů a propékáme na mírném plameni cca 15 minut. Dáváme pozor, aby se kůže nepřipalovala. Poté maso obrátíme a opékáme ještě přibližně 4 - 5 minut. Pánev s kachními prsy vložíme do rozpálené trouby a dopékáme zhruba dalších 5-8 minut podle toho, jak chceme mít prsa propečená. Maso by nemělo být vysušené. Maso vyndáme na nahřátý talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout cca 5 minut. Poté nakrájíme na plátky.

Salát v míse promícháme s dresinkem. Podáváme s kachními prsy, můžeme přidat bagetu nebo zelený orestovaný chřest.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!