Salát s pečenou dýní, bramborami a lososem    

INGREDIENCE


NA SALÁT

1 římský salát

2 svazky rukoly

cca 300g nových brambor

1 máslová dýně

cca 300g lososa

olivový olej

NA ZÁLIVKU

2 lžíce švestkové marmelády nebo povidel

1 lžíce umeocta

1 lžíce limetkové šťávy

slunečnicový olej

sůl, pepř

POSTUP

Brambory omyjte, osušte, pokrájejte na menší kusy. Přendejte na plech, posypte hrubozrnnou solí, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby při 190°C. Máslovou dýni omyjte a oloupejte, nakrájejte na plátky, osolte, posypte 1/2 lžičkou mletého koriandru, 1/2 lžičkou mletého kardamomu. Když jsou brambory poloměkké, přidejte k nim dýni a vše upečte.

Lososa nakrájejte na kousky, osolte a dejte krátce péct do trouby nebo opečte na pánvi.

Oba saláty omyjte a osušte.

Na zálivku smíchejte švestkovou marmeládu, limetovou šťávu, umeocet, postupně přidávejte slunečnicový olej (množství dle potřeby, aby vznikla spíše tekutější zálivka. Osolte, opepřete.

Ve velké smíchejte oba saláty, pečené brambory a dýni. Promíchejte se zálivkou. Posypte kousky lososa.

 







© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!