Tortilly s kachním masem a salátem

                                                                                     

INGREDIENCE

1 balení tortill

upečené kachní maso

1 římský salát

1 avokádo

1 větší jablko

1 větší chilli paprička

NA DRESINK

1 lžíce medu

1/2 lžíce jablečného octa

1/2 lžíce citronové nebo limetkové šťávy

1/2 lžíce sojové omáčky

1/2 lžíce sladké chilli omáčky

slunečnicový olej

sůl



POSTUP

Nejprve si připravíme dresink na salát.

 V míse rozmícháme med, jablečný ocet, citronovou šťávu, sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku. Potom postupně přilíváme slunečnicový olej, aby vznikl dresink. Trochu osolíme. Salát omyjeme, natrháme a přidáme do mísy k dresinku.

 Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které v misce promícháme s trochou medu a sojové omáčky. Necháme chvíli macerovat.

Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.

 Tortilly chvíli nahřejeme na pánvi z obou stran. Přendáme na talíř, na tortilly naskládáme upečené kachní maso, salát, plátky jablek a avokáda, posypeme nadrobno nakrájenou chilli papričkou a zabalíme.

 Kachní maso můžeme dle chuti nahradit třeba kuřecím nebo vepřovým. Můžeme přidat i plátky manga.




© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!