Tortilly s kachním masem a salátem
INGREDIENCE
1 balení tortill
upečené kachní maso
1 římský salát
1 avokádo
1 větší jablko
1 větší chilli paprička
NA DRESINK
1 lžíce medu
1/2 lžíce jablečného octa
1/2 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
1/2 lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce sladké chilli omáčky
slunečnicový olej
sůl
POSTUP
Nejprve si připravíme dresink na salát.
V míse rozmícháme med, jablečný ocet, citronovou šťávu, sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku. Potom postupně přilíváme slunečnicový olej, aby vznikl dresink. Trochu osolíme. Salát omyjeme, natrháme a přidáme do mísy k dresinku.
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které v misce promícháme s trochou medu a sojové omáčky. Necháme chvíli macerovat.
Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
Tortilly chvíli nahřejeme na pánvi z obou stran. Přendáme na talíř, na tortilly naskládáme upečené kachní maso, salát, plátky jablek a avokáda, posypeme nadrobno nakrájenou chilli papričkou a zabalíme.
Kachní maso můžeme dle chuti nahradit třeba kuřecím nebo vepřovým. Můžeme přidat i plátky manga.