Kuře à la Marengo     

INGREDIENCE


1 celé kuře

2 stroužky česneku

1 šalotka

250 ml bílého vína

1 konzerva drcených rajčat

olivy (druh a množství dle chuti)

2 lžíce másla

olivový olej

sůl, pepř

čerstvá petrželka

K PODÁVÁNÍ

čerstvá bageta


POSTUP


 Kuře rozporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, opepříme. Nejlépe v litinovém hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej, vložíme porce kuřete. Dobře opečeme ze všech stran. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a šalotku, restujeme cca 2 minuty. Občas promícháme, aby se česnek nepřipálil.   Následně zalijeme vínem, ještě chvíli restujeme, přidáme rajčata. Hrnec přiklopíme a dusíme na mírném ohni zhruba 45 minut.   V průběhu vaření alespoň jednou porce kuřete obrátíme. Před koncem varu přidáme do hrnce olivy a ještě dovaříme 10 minut. Sundáme z ohně, omáčku zjemníme 2 lžícemi másla, dosolíme dle chuti, velmi lehce můžeme zakápnout citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s čerstvou bagetou. 


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!