Čočka beluga se zeleninou, lososové suflé GF
INGREDIENCE
300g čočky beluga
2 větší mrkve
2 šalotky
1 stroužek česneku
1 červená paprika
olivový olej
2 lžíce octa balsamico
1/2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
NA LOSOSOVÉ SUFLÉ
porce lososa (cca 300g)
3 vejce
30g másla
60g rýžové mouky
300-350 ml mléka
sůl, pepř
POSTUP
Čočku uvařte dle návodu. Lososa upečte v troubě nebo osmažte na pánvi.
Na suflé rozpusťte v hrnci máslo, přidejte rýžovou mouku, udělejte světlou jíšku. Postupně přilévejte mléko, vždy dobře promíchejte, udělejte hladký bešamel. Osolte, opepřete. Do bešamelu zamíchejte žloutky, z bílků ušlehejte tuhý sníh. Sníh pomalu vmíchejte do bešamelové směsi. Přidejte upečeného lososa rozebraného na kousky. Suflé přendejte do zapékací nádoby vymazané máslem (můžete použít i menší zapékací misky dle počtu osob). Dejte do trouby, pečte při 190 °C cca 30 minut.
Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte šalotku nasekanou na kostičky, česnek nadrobno, mrkev na kolečka, papriku na proužky. Krátce orestujte. Nakonec přidejte do pánve uvařenou čočku, ocet balsamico, citronovou šťávu, osolte, opepřete. Můžete přidat lístky thajské bazalky.
Čočku podávejte se sulfé a listovým salátem.
Tip: pokud nepotřebujete bezlepkovou verzi, nahraďte v bešamelu rýžovou mouku moukou hladkou