Smetanové špagety s uzeným pstruhem
INGREDIENCE
2 balení chlazených těstovin nebo 500g sušených těstovin
125g uzeného pstruha
400ml smetany ke šlehání
3 stonky řapíkatého celeru
citronová šťáva, sůl, pepř, olivový olej
bylinky dle chuti (např. koriandr...)
strouhaný sýr k podávání
POSTUP
Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, na pánvi rozpálíme olivový olej, velmi krátce osmahneme plátky celeru, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kousky uzeného pstruha a chvíli prohřejeme. Zakápneme citronovou šťávou. Přidáme bylinky dle chuti. Já jsme použila koriandr, který omáčku příjemně osvěží.
Uvaříme těstoviny, přidáme k omáčce, dobře promícháme a podáváme.