Fish and chips v bezlepkové verzi  GF

INGREDIENCE


600-700g tresky (nejlépe treska jednoskvrnná)

NA BEZLEPKOVÉ TĚSTÍČKO

50g kukuřičné mouky hladké

30 pohankové mouky

10g solamylu

1 vejce

cca 120 ml minerální vody

NA HRANOLKY

800g brambor

slunečnicový nebo řepkový olej na smažení

POSTUP

Rybu nakrájíme na jednotlivé porce. 

 Připravíme si těstíčko na obalení. Minerální vodu přidáváme postupně podle hustoty těsta.

 Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky, které krátce (cca 3 minuty) povaříme v horké vodě. Vodu slijeme, brambory necháme okapat.

 V hrnci rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme postupně osminky brambor dozlatova. Trvá to přibližně 15 minut. Vyndáme na ubrousek,  osolíme.

 Porce ryby obalíme v těstíčku a ihned smažíme rovněž ve vyšší vrstvě oleje.

 Podáváme s dresinkem z majonézy a zakysané smetany. Můžeme doplnit bylinkami dle chuti.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!