Fish and chips v bezlepkové verzi GF
INGREDIENCE
600-700g tresky (nejlépe treska jednoskvrnná)
NA BEZLEPKOVÉ TĚSTÍČKO
50g kukuřičné mouky hladké
30 pohankové mouky
10g solamylu
1 vejce
cca 120 ml minerální vody
NA HRANOLKY
800g brambor
slunečnicový nebo řepkový olej na smažení
POSTUP
Rybu nakrájíme na jednotlivé porce.
Připravíme si těstíčko na obalení. Minerální vodu přidáváme postupně podle hustoty těsta.
Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky, které krátce (cca 3 minuty) povaříme v horké vodě. Vodu slijeme, brambory necháme okapat.
V hrnci rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme postupně osminky brambor dozlatova. Trvá to přibližně 15 minut. Vyndáme na ubrousek, osolíme.
Porce ryby obalíme v těstíčku a ihned smažíme rovněž ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s dresinkem z majonézy a zakysané smetany. Můžeme doplnit bylinkami dle chuti.