Kuře s rakytníkovo-pomerančovou omáčkou  GF  

INGREDIENCE

1 farmářské kuře

2 šalotky

2 menší papriky

2 mrkve

2 stonky řapíkatého celeru

200g rakytníku (může být i mražený)

3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, pepř, sůl

2 bio pomeranče

4 lžíce pomerančové marmelády


POSTUP

Kuře naporcujeme, vložíme do zapékací nádoby, přidáme nakrájené šalotky, mrkve, papriky a řapíkatý celer. Ze 100g rakytníku umixujeme s trochou vody džus, který nalejeme na porce kuřete. Přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vše dobře vmícháme do masa a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.

 Potom maso osolíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 60 minut. Poté ke kuřeti přidáme nakrájené celé pomeranče, zbytek rakytníku a dopečeme do změknutí.

 Porce kuřete přendáme na talíř, výpek scedíme přes síto do kastrolku, propasírujeme i zeleninu, pomalu zahříváme, zredukujeme a přidáme pomerančovou marmeládu. Omáčku dochutíme solí, pepřem.

Podáváme s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!