Kuře s rakytníkovo-pomerančovou omáčkou GF
INGREDIENCE
1 farmářské kuře
2 šalotky
2 menší papriky
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
200g rakytníku (může být i mražený)
3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, pepř, sůl
2 bio pomeranče
4 lžíce pomerančové marmelády
POSTUP
Kuře naporcujeme, vložíme do zapékací nádoby, přidáme nakrájené šalotky, mrkve, papriky a řapíkatý celer. Ze 100g rakytníku umixujeme s trochou vody džus, který nalejeme na porce kuřete. Přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vše dobře vmícháme do masa a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.
Potom maso osolíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 60 minut. Poté ke kuřeti přidáme nakrájené celé pomeranče, zbytek rakytníku a dopečeme do změknutí.
Porce kuřete přendáme na talíř, výpek scedíme přes síto do kastrolku, propasírujeme i zeleninu, pomalu zahříváme, zredukujeme a přidáme pomerančovou marmeládu. Omáčku dochutíme solí, pepřem.
Podáváme s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.