Linecký koláč s ricottou  

INGREDIENCE

NA TĚSTO

210 g hladké mouky

70 g cukru moučky

140 g másla

1 žloutek

NA NÁPLŇ

 1 ricotta

1 vanilkový puding (1/2 sáčku)

cukr dle chuti

400 ml mléka

citronová šťáva a kůra z 1/2 bio citronu


POSTUP

Na vál dáme mouku, cukr, máslo, 1 žloutek, vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout. Poté těsto vyválíme, přendáme do kulaté zapékací formy vymazané máslem. Část těsta můžeme odložit a udělat z něj navrch koláče mřížky.

Z mléka a 1/2 sáčku vanilkového pudingu uvaříme puding, osladíme dle chuti, necháme prochladnout, poté přimícháme ricottu, citronovou šťávu a kůru. Směs rozetřeme rovnoměrně na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C dozlatova.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!