Linecký koláč s ricottou
INGREDIENCE
NA TĚSTO
210 g hladké mouky
70 g cukru moučky
140 g másla
1 žloutek
NA NÁPLŇ
1 ricotta
1 vanilkový puding (1/2 sáčku)
cukr dle chuti
400 ml mléka
citronová šťáva a kůra z 1/2 bio citronu
POSTUP
Na vál dáme mouku, cukr, máslo, 1 žloutek, vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout. Poté těsto vyválíme, přendáme do kulaté zapékací formy vymazané máslem. Část těsta můžeme odložit a udělat z něj navrch koláče mřížky.
Z mléka a 1/2 sáčku vanilkového pudingu uvaříme puding, osladíme dle chuti, necháme prochladnout, poté přimícháme ricottu, citronovou šťávu a kůru. Směs rozetřeme rovnoměrně na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C dozlatova.