Citrusový polentový bezlepkový koláč
- Vyšlehejte hustý sníh ze 3 bílků, ke konci šlehání postupně přisypte 20g cukru krupice a došlehejte.
- V míse smíchejte 3 žloutky, 110g cukru krupice - utřete do pěny. Následně přilijte 130 ml slunečnicového oleje, nastrouhanou kůru z 1 bio citronu, 100 g mletých mandlí, 75 g polenty, 1/2 sáčku prášku do pečiva. Dobře promíchejte. Do směsi lehce vmíchejte bílkový sníh.
- Pečte v předehřáté troubě při 180°C 35-40 min.
- Po upečení ještě teplý koláč propíchejte na několika místech špejlí a polijte citronovým sirupem (svařte po dobu 3 minut 100 ml citronové nebo pomerančové šťávy a 55 g cukru krupice), 10 minut nechte sirup vychladit a poté jím polijte koláč.