Švestky v lihu

Švestky v lihu

Velké, tvrdé, vyzrálé švestky se omyjí a osuší, propíchají se až k pecce. Na 2,5 kg ovoce se svaří 0,5 kg cukru krupice a 1/2 litru vody. Odstaví se z plotny a do horkého se vloží švestky. Přikryje se utěrkou a uloží do lednice do druhého dne. Druhý den se cukrový rozvar ze švestek slije, znovu se povaří a opět se nalije na švestky, přikryje utěrkou a nechá v lednici do druhého dne. Druhý den se švestky vyndají, vloží se do sklenic, šťáva se opět povaří. Do prochladlé šťávy se přidá 1/4 litru lihu (já jsem použila vodku), dobře se promíchá a nalije na švestky. Sklenice se uzavřou a uloží v chladu a temnu.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!