Kynutá bábovka s čokoládou
Nejprve si připravíme kvásek z 18g čerstvého droždí, 1 lžíce mouky, 1 lžíce cukru a trochy teplého mléka. Necháme vykynout. Do mísy si odvážíme 400g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné hladké mouky, 100g cukru, přidáme špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z 1 bio citronu, 1 lžičku skořice, 1 žloutek, vykynutý kvásek. V kastrolku rozpustíme 100g másla, přidáme 250 ml mléka, mírně ohřejeme a přidáme do mísy k ostatním surovinám. Vyhněteme hladké těsto, které necháme kynout přibližně 1 hodinu až zdvojnásobí svůj objem. Formu na bábovku vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát, který potřeme 100g rozpuštěného másla, posypeme 100g cukru krupice, 50g kakaa a 2 lžícemi medu. Těsto srolujeme do rolády a přendáme do bábovkové formy. Necháme ještě chvíli kynout ve formě, poté vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova. Pečení zkontrolujeme špejlí.