Gulášová polévka

INGREDIENCE

800 g hovězího masa (karabáček, kližka, krk)

2 cibule

3 větší stroužky česneku

1 l masového nebo zeleninového vývaru

olej řepkový 

6 větších brambor

3 lžičky sladké mleté papriky

majoránka, petrželka, sůl, pepř

pohanková a kukuřičná mouka na zahuštění


POSTUP

V hrnci na rozpáleném oleji osmahněte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte maso nakrájené na menší kostky, dobře osmažte se ze všech stran, posypte mletou paprikou, opepřete a osolte, přikryjte pokličkou a nechte dusit na mírném plameni cca 15 minut. Maso pomalu pustí šťávu.

Poté zalijte maso 1 l dobrého masového nebo zeleninového vývaru. Opět přiklopte a duste téměř do změknutí masa. V momentě, kdy je maso téměř měkké, přidejte na kostky nakrájené brambory a dovařte. Před dokončením polévku zahustěte pohankovou moukou (cca 3-4 lžíce pohankové mouky rozmíchané v trošce vody) a nechte mouku provařit. Polévku dochuťte utřeným česnekem se solí, majoránkou, petrželkou.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!