Kapustové karbanátky s pohankou  GF

vegetariánské a bezlepkové

INGREDIENCE

1 středně velká kapusta

120 g pohanka lámanka

50 g strouhaného sýra (např. eidam nebo uzený eidam apod.)

2 vejce

4 lžíce bezlepkových ovesných vloček

1 cibule

2 stroužky česneku

sůl, pepř

1 lžička majoránky

špetka muškátového květu

řepkový olej na smažení

bezlepková kukuřičná strouhanka na obalení

POSTUP

Kapustu očistíme, omyjeme, překrájíme a dáme vařit doměkka. Pohanku propláchneme a uvaříme dle návodu. Uvařenou kapustu slijeme, odřízneme tvrdé košťály. Krátce rozsekáme v kutrovači.

 Na pánvi krátce orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a podrcený česnek. Orestovanou cibuli a česnek přidáme ke kapustě do mixéru, ještě několika krátkými pulzy rozsekáme.

 Směs přendáme do mísy. Přidáme uvařenou a mírně prochladlou pohanku, sůl, pepř, špetku muškátového květu, majoránku, vejce, strouhaný sýr a ovesné vločky. Dobře promícháme.

 Vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v (bezlepkové) kukuřičné strouhance a smažíme do zlatova na řepkovém oleji. 

 Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!